Pe 26 mai are loc Concertul unei Nopți de Vară al Orchestrei Filarmonice din Viena, eveniment realizat de Biroul de Turism al Vienei în colaborare cu celebra orchestră. Concertul va fi organizat în grădinile Palatului Schönbrunn și este transmis în direct în 50 de orașe din întreagă lume. București reprezintă unul din cele patru orașe europene (alături de Madrid, Londra și Monza) în care concertul va fi transmis începând cu oră 21.15, evenimentul fiind organizat în Parcul Unirii, cu acces liber.

Concurs al cărui premiu este o excursie pentru două persoane la Viena!

Cu o zi înainte de eveniment, Biroul de Turism al Vienei aranjează în Parcul Unirii un stând cu informații despre concert cât și despre Viena că destinație turistică. Tot aici vizitatorii vor putea să testeze jocul muzică interactiv NAMADEUS, care face muzică din numele celor care îl joacă, tranformându-l într-o interpretare originală a lui Mozart. Acest joc va fi disponibil pentru publicul bucureștean pentru o prima interacțiune în cadrul evenimentului Noaptea Muzeelor, în seară de 21 mai, începând cu orele 19.00 în curtea Muzeului Național de Artă a României.

VIENNA SUMMER Night Concert #auskia 2015 - Final © RichardSchusterPentru toți cei prezenți la concert pe 26 mai, este disponibil un concurs al cărui premiu este o excursie pentru două persoane la Viena în perioadă 29 decembrie 2016 – 1 ianuarie 2017, care include zborul, cazarea într-un hotel de patru stele, cartele Vienna Cârd care asigură transport gratuit în mijloacele de transport în comun, dar și un Meet & Greet cu Orchestră Filarmonică din Viena în timpul unei repetiții pentru Concertul de Anul Nou. Pentru a putea câștiga acest premiu, participanții la eveniment trebuie să împărtășească cele mai frumoase impresii scrise sau fotografice din timpul Concertului unei Nopți de Vară pe conturile de social media, cu hashtag-ul #viennaconcert.

Întrucât concertul din Viena va fi organizat în grădinile Palatului Schönbrunn, Parcul Unirii va găzdui un ecran de 6m x 3,4m într-o machetă a celebrei Gloriette vieneze, frumosul pavilion aflat în apropierea palatului. Vor fi puse la dispoziția ascultătorilor pături de picnic pentru a putea ascultă concertul în cele mai bune condiții, iar dacă ploaia va apărea, vor fi distribuite pelerine de ploaie.

Viena Summer Night Concert_Keyvisual